Yogapraktijk Velans

Yoga & mindfulness bij het herstel van eetproblemen

– In 6 weken meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam –

Herkenbaar?

Z

Je bent veel met voeding, beweging en je lichaam bezig en weet ergens dat dit niet klopt.

Z

Je bent moe, ervaart lichamelijke klachten en hebt minder plezier in dingen.

Z

Je ontwijkt sociale activiteiten, omdat dat niet binnen jouw eet- of beweegschema past.

Z

Je denkt dat je er niet toe doet of teveel bent.

Z

Je bent hard voor jezelf en zorgt juist veel voor anderen.

Z

Je denkt dat alles wel meevalt en wil een ander niet tot last zijn.

Z

Je bent opzoek naar hulp bij jouw eetproblemen, maar kan de juiste hulp niet vinden.

Z

Je staat op een wachtlijst voor hulp, maar je wil zelf al wel stappen maken.

Yoga & eetproblemen: Je echte ‘ik’ leren voelen en voeden

Ja het bestaat, hier is de plek waar jij stap voor stap kunt werken aan jouw relatie met voeding. Of eigenlijk, de relatie met jezelf. Waar we het zo min mogelijk over eten hebben, maar alle aandacht geven aan de dingen die er echt toe doen. Door de ontspanning op te zoeken, zodat je vanuit daar helderder kunt kijken naar welke keuzes je wil maken, die je echte ik voeden.

Weer gezond leven en zijn, fysiek en mentaal. Genoeg energie hebben. Je comfortabel voelen in sociale situaties met eten. Inspiratie en plezier ervaren. Je leven leven zonder je moe te voelen en het idee te hebben dat alles in een waas aan je voorbij gaat. Jezelf het waard te vinden. Geen regels meer in je hoofd. Geen paniek meer in je lichaam.

Of je nou een diagnose hebt, een terugval hebt, op een wachtlijst staat of je zelf vindt dat de relatie met jezelf en voeding anders mag, volg dan van harte dit programma. Het programma is uniek, want het bevat enkel audio opnames en audio oefeningen.

Naast de oefeningen door Veronique, zijn er ook een aantal experts betrokken om je dingen te laten begrijpen. Sanne van der Kolm (haptotherapeut) vertelt je hoe dat nou werkt met gevoel. Jennifer Kreatsoulas (yogatherapeut) laat horen waarom juist yoga werkt (Engels gesproken). Anita Johnston (eetstoornis pionier) geeft je een inkijkje in de ware betekenis achter eetstoornissen (Engels gesproken).

Na deze online training:

\

Heb je inzicht in de relatie tussen de signalen van je lichaam en de gedachten in je hoofd en hoe dat bij jou werkt.

\

Weet je hoe je yoga in je leven kunt integreren, waar je ook in je herstel staat.

\

Zie je helderder en nauwkeuriger hoe je je voelt, wat dat betekent voor jou en hoe je daar zelf sturing in kunt aanbrengen.

\

Weet je hoe je meer kunt ontspannen en je gedachten kunt laten rusten.

\

Kun je je grenzen meer voelen, aardiger naar jezelf zijn en kiezen voor wat goed voelt.

velans yoga deventer

Pakketten & Prijzen

    Wie is Veronique?

Je wil natuurlijk wel even weten naar wie je gaat luisteren als je voor dit programma kiest. Dat snap ik! Daarom kun je door middel van onderstaande audio kennis met me maken. Ik vertel je een klein stukje van de weg die ik heb afgelegd. En hoe dat is geëindigd, dat gun ik jou ook van harte.

Wil je alvast meer ontdekken over je eigen gedachten en gevoel, download dan via onderstaande knop het gratis e-book mindful met voeding.

veronique

Yogadocent

Om jou te leren voelen wat er in je lichaam en hoofd allemaal omgaat. Maar ook dat je hier zelf een positieve invloed op kunt hebben. Leren bewegen op een zachte in plaats van uitputtende manier.

Orthopedagoog

Opgeleid als gedrags-wetenschapper, zodat ik wetenschap met persoonlijke ervaringen kan combineren.

veronique

Ervaringsdeskundige

Ik heb zelf gevoeld hoe het is om te kampen met een eetprobleem en hoe lastig het vinden van de juiste hulp is.

Wat houdt deze training yoga- & eetproblemen in?

danser

In deze training ga je d.m.v.  yoga & mindfulness ontdekken wat er bij jou speelt. Ontdekken wat jouw gedachten en lichaam aangeven.

Dit bouwen we rustig op en in de training zijn een zestal stappen verwerkt om te kunnen gaan luisteren naar je lichaam in plaats van je hoofd. 

Signaleren, stilstaan, aandacht geven, voelen, mindful kijken en betekenis geven. Drie experts van over de hele wereld delen hun kennis en tips over yoga, gevoel en de ware betekenis achter eetstoornissen.

danser

Alle lessen bevatten eenzelfde structuur en bestaan uit yoga & mindfulness oefeningen, achtergrond informatie en gedachten oefeningen. Geen video, maar enkel audio, zodat jij je volledig op jezelf kunt richten en niet afgeleid wordt door wat je ziet.

De eerste les bevat een extra mindfulness audio (Engels gesproken) van een buitenlandse gastdocent. Ze neemt je mee in het zetten van een intentie voor de dag en/of deze training.

tang

Wanneer je bij de laatste les bent aangekomen, vind je er een gehele yogales van 60 minuten (Engels gesproken) door een buitenlandse gastdocent. Ook hier, enkel audio, zodat je kunt bewegen naar waar jij op dat moment zin aan hebt en wat jouw lichaam aangeeft.

Jij droomt hier toch ook van?

Z

Je comfortabel voelen in je lichaam.

Z

Je kunnen richten op iets anders dan eten en bewegen.

Z

De vrijheid om te kunnen eten wat, waar en wanneer je wil.

Z

Je veilig voelen en jezelf kunnen zijn.

Z

Kunnen luisteren naar je lichaam i.p.v. je hoofd.

Z

Jezelf kunnen waarderen.

Z

Een rustig hoofd en ontspannen lichaam.

Wat zeggen anderen over deze training?

‘’Op het moment dat ik yoga doe kan ik mijn hoofd eventjes op pauze zetten. Ik probeer door de yoga contact te maken met mijn lichaam, wat ik heel lastig vind.’’

”Yoga is voor mij een begin om op een ander manier om te gaan met mijn lichaam en de krachten en zwakheden daarbij. Niet mezelf pushen om tot het uiterste te gaan en daardoor ook grenzen over te gaan. Maar juist wat rustiger bewegen, voelen wat ik voel en zo in contact te komen met mijn lichaam ipv alles te beredeneren met mijn hoofd.”

”Door de yoga leer ik om tot rust te (kunnen) komen, tijd voor mijzelf te (mogen) nemen, om te kunnen en mogen ontspannen en even niks te moeten.”

Veel gestelde vragen

Voor wie is dit traject bedoeld?

Voor jou als je voor je eigen gevoel te obsessief met eten en bewegen bezig bent en dit graag wil veranderen.

Hoelang duurt dit traject?

Het programma bestaat uit 6 lessen. Je kunt ze in je eigen tempo volgen. Je hoeft ook niet alles uit een les in een keer te doen.

Is dit een online training?
Ja, de basis is een online training. Ook mag je mij voor vragen altijd extra contacten via email. Mocht je willen, kun je jouw pakket uitbreiden met live yogacoaching.
Heb ik ervaring met yoga & mindfulness nodig?
Nee dat is zeker niet nodig. Iedereen kan dit programma volgen. Het kan wel zijn dat je uitdagingen tegenkomt of dat niet alles lukt. Maar het doel is niet om alles te kunnen of perfect te doen. Het gaat juist om het ontdekken van wat je ervaart tijdens de uitvoering. In je lichaam en in je gedachten.  
Kan ik dit programma volgen als het mij fysiek nu even niet lukt?

Ook dan kan ik je aanraden het programma te volgen. Je vindt er namelijk verschillende onderdelen in, waarvan de meeste niet fysiek zijn, maar vanaf elke plek zittend of liggend kunt beluisteren. Je houdt voor altijd toegang, dus wanneer je weer op krachten bent, kun je de houdingen alsnog doen. Ik raad je af om over je grenzen te gaan en het toch te proberen wanneer het medisch niet verantwoord is. Dit hoeft niet alleen door een arts gezegd te worden. Ook als je jezelf er niet goed genoeg voor voelt, zou ik het niet doen. Maar dat is een lastige beslissing natuurlijk. Wel iets waar dit programma je bij kan helpen, leren luisteren naar wat je lichaam aangeeft.

Heb ik iets speciaals nodig?
Wat je nodig hebt is een laptop/mobiel en een fijne plek. Je hebt geen speciale yogakleding of yogamat nodig. Het is wel fijn om sommige oefeningen op een zachte ondergrond uit te voeren.
Wanneer start dit traject?

Je kunt op elk moment starten en het in je eigen tempo volgen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen. Als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken stuur dan een e-mail naar veronique@velans.nl

Veronique van Dam · Keizerstraat 11F12 ·
7411 HC Deventer
www.velans.nl · veronique@velans.nl
KvK nummer 67734030 · BTW-ID NL001154717B06

1 + 5 =