Selecteer een pagina

Vroeg je bed uit. Niet direct op je telefoon. En dan direct de yogamat op om te gaan mediteren. Een dagelijkse routine voor herstel! Toch? Mwah, ik geloof niet dat er een one-size-fits-all methode is. En toch geloof ik wel in een dagelijkse routine voor herstel! Meer over meditatie en mindful eten vertel ik jou in deze blog.

Meditatie en mindful eten kunnen je helpen om meer bewust te worden van lichaamssignalen. Hoe meer verbinding je voelt met je lichaam, hoe makkelijker het is om bijvoorbeeld spanning in je lijf te ontdekken. Daarnaast is mindful eten een mooie tool wanneer je eten lastig vindt. Bijvoorbeeld doordat je letterlijk ‘geen hap door je keel’ krijgt. Ik heb dit namelijk ook ervaren. Laten we eens kijken naar mijn vroegere fietstochten…

Meditatie en mindful eten: paniek op de fiets

Overspoeld worden door een dichtgeknepen keel, terwijl ik gewoon aan het fietsen was. Dat overkwam me meerdere malen toen ik vroeger naar mijn werk fietste. En ik had geen idee wat er met me aan de hand was. Ik zat al even niet lekker in mijn vel, dat was het enige wat ik wist.

Maar nu, nu snap ik heel goed wat er gebeurde. Op die fiets was ik aan het denken. En denken. En denken. Allemaal gedachten en gevoelens die voorbijkwamen en waar ik geen controle over had. Ze overspoelden me. Ik kon er niks mee. Ik kreeg het gevoel te moeten huilen, maar in plaats daarvan…

*Slik*

Slikte en drukte ik dat (onbewust) weg. Een reactie van mijn lichaam dat naar buiten wilde, liet ik niet toe. Met als resultaat een bom van emoties in mijn keel. In de jaren hierna heb ik gelukkig veel geleerd over de reacties en signalen die mijn lichaam geeft. En het samenspel met mijn gedachten. En ik kan je zeggen, dat is ENORM waardevol.

Want het is leuk dat iedereen zegt ”LUISTER naar je lichaam”, maar hoe kun je dat doen als je lichaam angst oproept en je niks snapt van wat er omgaat in je gedachten?! Precies, dat gaat NIET. Dat wil je oefenen. En die omgeving bied ik je. Hoewel, die kun JIJ zelf creëren. Want pas als jij toe bent aan een nieuwe stap, dan pas zal die stap ook werken.

Mindful & yoga tools

Als jij net zoals ik veel stress ervaart, dan kan dit zorgen voor eetproblemen. Gelukkig kun ook jij de tools gaan verzamelen om meer te gaan voelen in je lijf. En ik kan je daarbij helpen. De tools staan al voor je klaar in mijn online programma voeding om te voelen. Het is namelijk niet aan mij om jou te vertellen wat je precies moet doen, maar ik kan je wel helpen om meer in je lijf te gaan zakken. Zodat jij jouw eigen manieren kunt vinden en kunt reageren op je lijf. Meer uit je hoofd en in je lijf. En voelen en ervaren dat luisteren naar je lichaam op een veilige manier kan. Door middel van oefeningen en fijne lessen.

Welke dagelijkse tools kun jij nu al toepassen?